تحقیق درباره مکانیسم سلول

دانلود فایل تحقیق مکانیسم سلول در قالب Word در 77 صفحه

دانلود تحقیق درباره مکانیسم سلول

تحقیق مکانیسم سلول
تحقیق در مورد مکانیسم سلول
دانلود تحقیق مکانیسم سلول
فایل ورد مکانیسم سلول
دانلود تحقیق شیمی 
در مورد مکانیسم سلول
بررسی مکانیسم سلول
تحقیق مکانیسم سلول
مقاله مکانیسم سلول
پیرامون مکانیسم سلول
دسته بندی شیمی
فرمت فایل doc
حجم فایل 47 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 77

توضیحات :

دانلود فایل تحقیق مکانیسم سلول در قالب Word در 77 صفحه.

بخشی از متن:

با اینکه سلولهای یک گیاه یا یک جانور از نظر ساختمانی و عمل با یکدیگر متفاوتند، عموماً واحد ماده زنده بوده و خواص مهم مشترکی دارند. مثلاً، سلولهای گیاهی و جانوری حاوی ژنها و کروموزومها هستند و کروموزومها در چرخه تقسیم سلول دارای اهمیت‌اند.

تقسیم میتوزی سلول فرآیندی است که سلولها تکثیر شده و رشد امکان‌پذیر می‌گردد. زمانی که تقسیم میتوزی انجام می‌گیرد، هرکدام از سلولهای ایجاد شده با اینکه کوچکتر از سلول مادر هستند ولی یک سلول کاملند. بعداً در اثر رشد، سلول اندازه طبیعی خود را به دست می‌آورد. تقسیم میتوزی در موجودات تک‌سلولی در واقع همان تولید مثل است، زیرا دو موجود جدید به وجود می‌آید که هرکدام اطلاعات ژنتیکی موجود در سلول مادری را به ارث می‌برند. در موجودات عالی، رشد درثر تقسیم سلولی و سپس حجیم شدن و متمایز گردیدن سلولها صورت می‌گیرد. این تقسیمات و رشد تا بالغ شدن موجود ادامه خواهد داشت. مثلاً انسان که زندگی را با یک سلول یا زیگوت شروع می‌کند در اثر رشد و تقسیمات دارای میلیاردها سلول می‌گردد. تعداد سلولها از آن به بعد کم و بیش ثابت باقی می‌ماند. تقسیم سلولی در پوست انسان در تمام طول زندگی زیاد می‌باشد که البته نتیجه آن ازدیاد سلولها نبوده، بلکه جایگزین سلولهائی می‌گردد که از بین می‌روند. در بعضی از موجودات دیگر مانند مگس سر که بالغ، تقسیمات سلولی ناچیز صورت گرفته و تعداد سلولها تغییرات زیادی نمی‌یابد.

چرخه سلول

رشد مستم ازدیاد توده سلولی، مضاعف شدن ماده ژنتیکی، و تقسیم است که در آن تساوی ماده ژنتیکی در سلولهای خواهری تضمین گردد. عملیات اخیر با ترتیب ذکر شده در چرخه زندگی سلول صورت می‌گیرد (شکل 11-2). در ابتدا یک سلول دیپلوئید (شامل n2 کروموزوم) مرحله رشد و ازدیاد حجم را پشتسر می‌گذارد که این مرحله را G1 نامند. G1 در سلولی که جهت تکمیل چرخه زندگی خود احتیاج به 24 ساعت دارد حدود 10 ساعت طول می‌کشد. این مرحله مخصوص رشد سلول و تهیه مواد شیمیائی جهت سنتز DNA می‌باشد. در مرحله بعدی که S نامیده می‌شود و 9 ساعت را به خود اختصاص می‌دهد مخصوص دوبله شدن ماده ژنتیکی و سنتز DNA است. ساختمانهای مضاعف شده را کروماتیدهای خواهری می‌نامند. هر زوج کروماتیدهای خواهری دارای دو کروموزوم متشابه می‌باشند. بعد از تکمیل همانندسازی کروموزمها، سلول وارد دومین مرحله رشد به نام G2 می‌گردد، که برای 4 ساعت ادامه داشته و تا شروع میتوز (M) به درازا می‌کشد. در مرحله آخر یا میتوز کروماتیدهای خواهری از یکدیگر جدا شده و هرکدام به یک سلول خواهری می‌رود (شکل 12-2). البته طول مراحل ذکر شده بستگی به گونه و احتمالاً یافت موجود دارد.

میتوز

جزئیات تقسیم سلولی در سلولهای جانوری در اواخر قرن نوزدهم توسط والتر فلمینگ در سلولهای گیاهی توسط ادوارد استراسبرگر (Edward Strasburger) و محققین دیگر روشن گردید. دو فرایند مرتبط تشخیص داده شده:

1ـ میتوز یا کاریوکنیز، تقسیم سلولی و 2ـ سیتوکنیز که درست بعد از میتوز شروع می‌شود و در آن سیتوپلاسم و ضمائم آن تقسیم شده و نهایتاً دو سلول خواهری به وجود می‌آیند. مراحل اصلی میتوز عبارتند از: پروفاز، متافاز، آنافاز و تلوفاز. جهت روشن شدن موضوع اینترفاز که مرحله بین دو تقسیم است نیز توضیح داده خواهد شد.

اینترفاز

در این مرحله کروماتین، ماده‌ای که حاوی اطلاعات ژنتیکی است، ناپدید می‌گردد. مواد شیمیائی مخصوصی که جهت سنتز کروموزومها و پروتئین‌هائی که بعداً تشکیل دوک را می‌دهند در این مرحله یافت می‌شوند. اینترفاز در مقایسه با میتوز، که ممکن است از 10 دقیقه تا چندین ساعت به طول انجامد، بسیار طولانی می‌باشد (جدول 1-2). با توجه به شکل 11-2 اینترفاز شامل G1، S، و G2 می‌گردد.

 

پروفاز

اولین مرحله میتوز است که در آن کروموزومها به صورت رشته‌های باریکی قابل رؤیت می‌گردند. هر کروموزوم در این مرحله شامل دو رشته در مجاورت یکدیگر است که به آنها کروماتید گویند. کروماتیدها دراثر همانندسازی کروموزمها در مرحله S انترفاز حاصل شده‌اند. فشردگی و پیچیدگی کروموزومها یکی از خصوصیات این مرحله است. هستک بسیاری از گونه‌ها در این مرحله پاره شده و ناپدید می‌گردد. در بعضی از موجودات پست هستک در مرحله پروفاز و آنافاز باقی مانده سپس به دو نصف تقسیم شده و در سلولهای دختری توزیع می‌گردند. در اواخری پروفاز غشاء هسته پاره شده و کروموزومها میدان وسیعتری جهت جداشدن از یکدیگر پیدا می‌کنند. طبق تحقیقاتی که با میکروسکوپ الکترونی صورت گرفته است قطعات پاره شده غشاء هسته در سیتوپلاسم غوطه‌ور شده و سپس جزئی از شبکه‌های اندوپلاسمیک می‌گردند. البته پروتوزوا و قارچها از این حالت مستثنی هستند و غشاء هسته در تمام طول تقسیم میتوزی دست نخورده باقی می‌ماند.

در ابتدای مرحله پروفاز یکی از سانتریولهای دوگانه از جفت خود جدا شده و به محدوده هسته نزدیک می‌شود. سانتریول دیگر در جای خود باقی می‌ماند. در این موقع قطعات کوچک دوها در بین سانتریولهای دوگانه پدیدار می‌گردد. سانتریولها ابتدا در سانتروزوم قرار دارند و زمانی که از یکدیگر جدا می‌شوند دوکهای قطبی (astral rays) از آنها خارج شده و تشکیل رشته‌های دوک را در بین آنها می‌دهد. در بسیاری از گیاهان سانتروزومها و سانتریولهای مربوط به آنها وجود ندارد ولی با این وجود دوکها تشکیل می‌شوند.

متافاز

 

کروموزومها در این فاز در بیشترین سطح پیچیدگی خود بوده و بنابراین ضخیم‌تر از تمام مراحل دیگر به نظر می‌آیند. این خاصیت آنها را برای مطالعات مختلف ایده‌آل می‌سازد. مرحله متافاز خیلی کوتاهتر از پروفاز است ولی به طور متوسط از آنافاز طولانی‌تر است. جدول 2-2 مقایسه طول فازهای مختلف میتوز را در بافتهای مختلف گونه‌های گیاهان و جانوران نشان می‌دهد.

فعالیت کروموزومها در این مرحله زیاد شده و غشاء هسته کاملاً شکسته می‌گردد. فعالیت کروموزمها بدین صورت است که هر کروموزوم به وسیله نقطه بخصوصی از آن به نام سانترومر (centromere) به دوکها وصل می‌گردد. موضع سانترومر در هر کروموزوم مخصوص و ثابت است.

کروموزومهائی که سانترومر آنها تقریباً در وسط واقع شده است و بنابراین دو بازوی متساوی به وجود می‌آورند، متاسانتریک (Metacentric) نامیده می‌شوند. کروموزومهایی که سانترومر آنها در وسط نبوده و دو بازوی نامتساوی به وجود می‌آورند آکروسانتریک (Acrocentric) نامیده می‌شوند. همیشه فرض بر این است که مقداری مادة ژنتیکی حتی در آنهائی که سانترومر در منتها علیه کروموزوم واقع شده (Telocentric) در دو بازو وجود دارد.

اکنون هر کروموزوم به صورت مضاعف بوده و فقط یک نقطه مشترک به نام سانترومر آنها را به دوکها وصل می‌کند. حال بخشی از حرکات مهم در تقسیم سلول اتفاق می‌افتد و آن قرار گرفتن تمام کروموزومها در یک صفحه افقی است که به آن صفحه متافازی (Metaphase plate) گویند و در وسط قطبین واقع شده است. حرکات ذکر شده بسیار دقیق است و نیروی محرک آنها هنوز ناشناخته است.

و.

دانلود تحقیق درباره مکانیسم سلول

دانلود نمونه سوالات سه درس اول متد ادیتو

دانلود تحقیق در مورد عجایب هفتگانه جهان

دانلود تحقیق علم شیمی و کاربردهایش در زندگی

دانلود تحقیق درباره مکانیسم سلول

دانلود تحقیق فرآیند تولید سیمان

دانلود تحقیق درباره فسیلها

دانلود تحقیق فلوریداسیون نمک

سلول ,مرحله ,تقسیم ,می‌گردد ,کروموزومها ,یک ,شده و ,این مرحله ,در این ,است که ,در مرحله ,فایل تحقیق مکانیسم ,تحقیق درباره مکانیسم

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

sabaaa1 عربی متوسطه اول (عارفی) رايحه خوش زندگي جرثقیل -کرنهای سقفی - ریموت کنترل نوید آبادانی صید نهنگ در شط اتفاقات يک زندگي گفتاردرمانی علیرضا تقوی راد انتشارات آفرینش مهر جام جمکران